poster

Obalom Devona i Cornwalla s Michaelom Portillom: Treći dan - Sjeveni Cornwall

Cornwall & Devon with Michael Portillo (2021)

dokumentarni | Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: Dave Minchin

Ocjena: 7.7/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - Day Three - North Cornwall

SADRžAJ

U drugoj epizodi hodočašća duž obale jugozapadne Engleske staza je Michaela Portilla dovela na stjenovitu obalu sjevernog Cornwalla u trenutku kad se nad Atlantskim oceanom dignuo olujni vjetar. Put počinje u Widemouth Bayu, velikom zaljevu duge pješčane i stjenovite obale koji je od davnina povezivao Kelte iz dviju zemalja, Walesa i Bretanje. Hodajući bez obzira na oluju, Michael nastavlja put prema jugu, gdje će naći zaklon u drevnoj šumi, a prenoćit će u župnom dvoru u kojem je 1870. odsjeo romanopisac Thomas Hardy i ovdje napisao pjesmu posvećenoj ovdašnjoj prirodnoj znamenitosti, stijeni Beeny Cliff. Michaelova današnja pustolovina završit će na mjestu odakle se pruža lijep pogled na stari grad Tintagel. Stojeći na vrhu stijene i vjetru koji puše brzinom od 110 km/h Gwenno, kantautorica koja pjeva na kornvolskom jeziku, govori Michaelu o tome kako je keltska baština utjecala na njezin svjetonazor i kako oblikuje identitet stanovnika Cornwalla tisućama godina.

Glumci
TRAJANJE: 45 min

Fotografije

Obalom Devona i Cornwalla s Michaelom PortillomObalom Devona i Cornwalla s Michaelom PortillomObalom Devona i Cornwalla s Michaelom PortillomObalom Devona i Cornwalla s Michaelom PortillomObalom Devona i Cornwalla s Michaelom PortillomObalom Devona i Cornwalla s Michaelom PortillomObalom Devona i Cornwalla s Michaelom PortillomObalom Devona i Cornwalla s Michaelom Portillom

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.