SEZONA: 8

EPIZODA: 1 - Pilot

SADRžAJ

U osmoj sezoni izvrsne britanske serije "Lewis", inspirane romanima Colina Dextera, inspektor Robbie Lewis i njegov pomoćnik Hathaway rješavaju tri nova zamršena slučaja.
U ulozi istražitelja Lewisa (nekad asistenta glasovitog inspektora Morsea) je Kevin Whately, a Laurence Fox njegov je partner, detektiv Hathaway. Serija o omiljenome oksfordskom policajcu veliki uspjeh kod gledatelja zahvaljuje tome što je radnja prije elegantna negoli nasilna, a zločini su zanimljivi i složeni, a ne šokantni i brutalni.
Serija Lewis prikazuje se u 120 zemalja diljem svijeta.


1. epizoda - ENTRY WOUNDS

Dok umišljeni neurokirurg Alastair Stoke predaje svojim studentima o opasnostima operativnih zahvata na mozgu, upoznajemo još nekoliko likova ove zamršene priče: njegovu instrumentarku Lorraine Fernsby, njezinog sina koji je portir u bolnici i aktivisticu za prava životinja Jess Tallison, koja se priprema za demonstracije u jutarnjim satima. Za to vrijeme, profesorica Ayesha Nooran skrbi se za svoga sina invalida Nabeela, očajna što joj nema muža Rizwana, a paralelno se dogodi eksplozija u lovačkom domu u predgrađu Oxforda.
Sljedećeg jutra, Hathaway i Maddox odlaze na mjesto eksplozije te doznaju da je lovački dom i okolno poljoprivredno zemljište u suvlasništvu Alastaira Stokea i njegova poslovnog partnera Toma Marstona. Tom im se požali da su već neko vrijeme na meti studentskih aktivista te da su to već više puta prijavljivali policiji. Najsumnjivija je Jess, koja se trenutno nalazi na demonstracijama.

Nakon što Alastaira nađu mrtvog, slučaj se pretvara u istragu umorstva. Dok Hathaway i Maddox istražuju slučaj, Lewis se pojavljuje kod šefice koja ima prijedlog za njega. Ponudi mu da se vrati na posao i još godinu dana honorarno radi s Hathawayom. Lewis je oduševljen!

Uloge: Kevin Whately (Robert Lewis), Laurence Fox (James Hathaway), Rebecca Front (Jean Innocent), Clare Holman (Laura Hobson), Angela Griffin (Lizzie Madox)
Scenarij: Helen Jenkins
Urednica: Ranka Horvat

Fotografije

LewisLewisLewisLewisLewisLewisLewisLewisLewisLewis

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.