SADRžAJ

Plesni dokumentarac "S one strane flamenka" u središte stavlja španjolski ples imenom jota. Film prikazuje varijacije u plesu, ovisno u kojem se dijelu Španjolske on pleše. Ni jedan ples nije isti, od onoga u kojem plesače potiče zvuk kastanjeta, do onih u kojima plesače pokreću zvukovi gitara. Flamenko i jota nastale su u otprilike isto vcrijeme, na istom području Španjolske, a to je Andaluzija. U filmu se, kroz arhivske snimke, ujedno prikazuje povijest flamenka te povijest pjesama na temelju kojih je u španjolskom građanskom ratu nastala jota.

Fotografije

S one strane flamenkaS one strane flamenkaS one strane flamenka

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • The Harvest (2017)

    image
    Thousands of foreign workers support today the most known Italian excellence: agri-food production. A docu-musical shows their daily exploitation.
  • Potraga za zlatom (2014)

    image
    Pratite priču o zlatu i naučite postupak koji pretvara dragocjeni element iz sirovine u lijepi nakit.
  • Krtica (2020)

    image
    Drugi dio dokumentarnog filma o dva obična čovjeka koji su se upustili u opasnu desetogodišnju misiju kako bi prodrli u najtajnovitiju i najbrutalniju diktaturu...
  • Vodenkonj protiv krokodila (2014)

    image
    Dva najsmrtonosnija afrička gladijatora, vodenkonj i krokodil, tisućljećima žive jedan uz drugog, no jesu li jedni drugima dobri susjedi ili zakleti neprijatelji?...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.